2021.05.09. VASÁRNAP
Ma Gergely névnapja van.
50Randi.hu


Lélekbúvár - Az önbecsülés


Rengeteg hitrendszerünk alapja, hogy mit gondolunk magunkról, mit gondolunk az értékességünkről, mit gondolunk arról, hogy mit és kit érdemlünk meg. Megérdemeljük a boldogságot? Megérdemeljük a jólétet? Megérdemeljük, hogy a vágyaink valóra váljanak?
A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy ezeket nem érdemli meg, neki nem jár. Persze nem mondja ki a nagyvilágba, de belül megfogalmazódik benne. Mi magunk teremtjük a negatív értékrendeket. Persze a sajtóban megjelenő szépség- és élet-ideálok sem segítenek a hétköznapi élet egyszerű halandó számára. Csak torz mércét kapunk, milyennek kéne lenni ahhoz, hogy ránk találjon a boldogság.
Például kíváncsi lennék, hogy hány 40 év fölötti ember gondolja és érzi úgy, hogy már öreg, és nem jár neki a lobogó, csodás szerelem. Ki gondolja úgy, hogy már be kell érnie azzal, ami jut, még-ha nem is teszi boldoggá, még-ha így csak egy vegetáció az élete.
Következő tanulnivaló a párkeresésben, hogy tartsuk magunkat méltónak egy megfelelő, boldogító, minden szempontból kielégítő kapcsolatra.

Balter Zsuzsanna

Társkeresési Tanácsadó