2021.05.09. VASÁRNAP
Ma Gergely névnapja van.
50Randi.hu


Hány Nyár, Hány Csók, Hány Szerelem


Nagyon elgondolkodtató beszélgetést hallottam a rádióban néhány napja. Mondhatom, hogy az egész világnézetemet, hozzá állásomat megváltoztatta.
Az interjú onnan indult, hogy kinek melyik a kedvenc évszaka, kérték, hogy válaszoljak magamban. Mondtam, hogy a nyár. Miért? Mert imádom a vizet, a strandolást, a napozást, a szabadságot, még a levegő illata is más olyankor. Persze, nem a beton dzsungelben, hanem a természetben valahol.
Hány olyan nyár volt az életedben, amikor a kedvenc környezetedben, tökéletesen meg tudtad élni ezt az évszakot? Mikor gyerek voltam mindig, de már felnőtt vagyok és dolgozni kell, alkalmazkodnom kell, vannak fontosabb dolgok is.
Minden, a fejemben felmerülő válaszra, hogy miért nem mindegyik nyár ilyen, válaszolt a Mester, hogy ezek csak kifogások.
Feltette a következő kérdést: Hány évszakot pocsékoltál el, úgy, hogy nem élted meg a benne lévő örömöt? Hú, több mint a felét, az életemnek. Szép szám.
Mit gondolsz, hány nyár van még az életedben? Na, ez övön aluli volt, teli találat.
Hányszor mondjuk el magunknak, hogy majd jövő héten elkezdem majd jövő hónaptól sétálok, találkozom a barátaimmal, majd jövő nyáron elutazom.
Csak egy utolsó kérdése volt a hallgatókhoz a Mesternek.
Mi van, ha holnap úgy ébredsz fel, hogy valamilyen okból nem tudsz strandra menni, hógolyózni, beszélgetni a barátaiddal, mákos tésztát enni, mosolyogni, szeretni.
Mennyi időt akarsz még halogatással tölteni?


Balter Zsuzsa
Társkeresési Tanácsadó